Tuesday, March 2, 2010

TIPS UNTUK DAPATKAN ANAK LELAKI. TIPS DAPAT ANAK PEREMPUAN PUN ADA NI.

Dalam dunia ni, ramai yang mahukan anak lelaki. Katanya dapat mewarisi syarikat ayah. Oh, macam drama. Namun, bagi yang kurang berkemampuan, anak lelaki dapat membantu bila dalam kesusahan. Kan? So, aku nak kongsi tips-tips macam mana nak dapatkan anak lelaki.
  • MELALUI PEMAKANAN
Nak dapatkan anak lelaki, ibu-ibu kena banyak makan daging ok. Jadi karnivor sikit. Tapi, buah-buahan jangan lupa ya. Makan makanan yang bergaram sikit. Kasi anak lelaki ganas dan garang.
Kalau nak anak perempuan, ibu-ibu kena makan makanan yang berlemak dan bersusu. Jangan berlebihan. Aku risau ibu yang obesiti nanti.
  • MELALUI MASA SUBUR SESEORANG
Nak anak lelaki, kena bersetubuh pada hari subur. Kaum perempuan, hari subur ye. Bagi baja lebih sikit. Hehe.
Nak anak perempuan pulak, bersetubuh 24 jam sebelum waktu subur. Kau kena set timing kat jam la. Kang terlebih masa, dapat anak lelaki plak.
  • TAHAP KEASIDANAN
Haa, kan banyak kat farmasi jual pembersih vagina kan. So, ade effect juga dalam tentukan anak ni. Kalau nak anak lelaki, kau kena basuh vagina sebelum bersetubuh dengan pembersih yang beralkali yang ada bikarbonat. Bukan soda bikarbonat yang buat kek tu ok.
Kalau nak anak perempuan, basuh vagina sedikit dengan asid cair. Jangan asid pekat. Tak pasal-pasal vagina kau terbakar nanti. Terus tak dapat anak.
  • TAHAP KEPUASAN ISTERI
Isteri kena dapatkan kepuasan yang tinggi bila nak dapatkan anak lelaki. Suami jangan la marah plak ye. Pasal tu, anak lelaki agresif sikit kan.
Kalau nak anak perempuan, isteri tak perlu dapatkan kepuasan yang tinggi. Sedang-sedang pon cukup. Hehe.

Tapi, semua yang terjadi atas keredhaan Allah. Jangan terlalu percaya ok. Aku cuma berkongsi dengan kamu wahai kaum hawa. :)


44 comments:

deqyalalink said...

wahh..!! mcm dah ready je nih hehe..tapi bagus bagus semua ibu2 pun nak tau neh..

p/s : nak kawin nak anak tp umo x cukup calon takdak. dok diam diam datang jemputan je T_T

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

wah..info yg menarik..=)

dulu2,cikgu bio fasya pn ada btaw..
kalo nak anak laki,makan benda2 masam..like asamboi ke..btl la cma ckp,bia beracid..ni nk make sure dlm body tu a lil bit beracid kot..

jsut sharing..=)

Hazzy Ishak said...

wey cma, tips no 2 tu..nak tergelak aku tau.

eh tak leh gelak, kena amek serius!!

|| nemo mimosh || said...

tak saba ni nak cobe..tapi belum kawen lagi.hapuskan niatku..mekaseh..haha~

Fida Jai OWN said...

ngeee . penah baca tips ni kat satu buku petua .
rasa nak khwin
*gatal*

hahahah
:DD

Ms.Independant said...

kalau boleh,
anak 1st nak lelaki!
tp kene kawen dlu la nmpknye.
hehe

:P

ElyaElmo said...

cma mana dpt petua ni??ehem ehem...dh macam doctor pulak kann....
member elya pernah bg tau, kalau nkdpt kan baby perempuan, si suami kene makan lebih sket sayuran2...taktau laa btol ke tAK...he3

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pandai dah bagi tip nie...
aik...
dah belajar dari awal nampak...
hehehehe...

embun d tengah malam said...

wow..senang la nanti u nak set..

doa jgn lupa

deus X machina said...

laki ke prempuan ke tak kisah la
erk888

dee said...

info yg bergune..bagos2!!!!

Mr feckry said...

hoho..baru gua tau..kalau tak main boh.. je..

Shahrul Tanaka Safeai said...

hahaha~
biar betul ni???

Nazatul shima said...

deqya:hehehe..saje je carik ilmi..nnti kang nak kawen..hehhee..
ala..nnti ade ramai doc nk carik dentist.hehee..

Nazatul shima said...

fasya:hehe..btol2..pasni,fasya kena makan byak asam taw!hehehe..:)

Nazatul shima said...

hazzy:ko da tergelak.aku siap guling2.hahaha..ko kn nak kawen da..take it serius.ehem..hehe..

Nazatul shima said...

nemo:sabau2..try afta kawen ok.hehehe..mkn coklat byak2..t dpt baby pempuan.:)

Nazatul shima said...

fida:hahaa..aku pon gatal dh nak kwen ni..tpi apakan daya,kena carik duit dulu..hehe..

Nazatul shima said...

ms.independent:oleh itu,makan asam byak2!pastu ikot sume tips ni ye..hehehe..

Nazatul shima said...

elya:cma dapat info ni kat tenet gak.hehhee..tpi, btol la..mak cma pon ckp cmni.hehehe..

Nazatul shima said...

meniti senja:mmg kena blajar dari awal.kang kalo blajar time dh kawen, tak dapat la nk nolong.hehe..

Nazatul shima said...

embun:ni sekadar tips..jgn percaya sgt taw,,doa tu penting..:)

Nazatul shima said...

deus:aku dah agak ko cakap cmtu.hehehe..

Nazatul shima said...

dee:tq!:)

Nazatul shima said...

mr feckry:men boh?teh boh kah?hoho..

Nazatul shima said...

shahrul:btol..ko try test la.haha..

enyheartsdiamond said...

nanti da kawen eny belek entri ni balik :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpe²...
nie kire ko dah ajar aku la nie...
hehehehehe...

mohdhairihassan said...

malam ni asek bace entri pasal tuutttt je...

entri anda entri ke-3 saye bace tentang itu...

@.@ tapi suke..
kuikui~

thx 4 d info ^___^

Eyriqazz said...

ble cuba..teringin mahukan anak kedua anak lelaki..thanks for sharing it..

Aus MeLankoLik said...

yahh...
yang terakhir x tahan tu..
hahahak..

Cik Mirara said...

wow. akak dh ready ek?? lala`

zairie said...

tips dapat anak tue best.. nak torai la.. tp x kawen lg... ahaks

Nazatul shima said...

eny:ala..berjanggut la cm ni eny.hehe..

Nazatul shima said...

meniti senja:haha..aku kang terer nk ajar org..

Nazatul shima said...

mohdhairihassan:nmpk je ko ske bce entri psal ni.hihi

Nazatul shima said...

eyriqazz:hihi..try ok..;)

Nazatul shima said...

aus:tahan2!haha..

Nazatul shima said...

cik mirara:hehe..lom ready pon..saje je..:P

Nazatul shima said...

zairie:nanti torai afta kawen,ok!:)

syahira ariff said...

tips berguna
kalau nk anak comel mcmmaner yer
ngeeeeeeeeeeeeeeee
tajuk yg menarik
wakakakakka

sis,
kommentlaa new entri sy
(^___^)

Zhafran Vengence said...

nice info..tapi x kawin lagi..bleh amik taw je la..huhu :)

Abdhiztirta said...

Hahaha...saaayanG Cuma bagi Kaum Prempuan....
bagi tipz xg laki" Knapa.....hihihihihi
Boleh Critala niii....ahihihi

Abdhiztirta said...

Harrrrraagh....Dh telatlah niii....ahihihi